Friday, June 11, 2010

Alin Coste Campion Balcanic

Inotatorul Alin Coste, legitimat la LPS-CSS, a castigat sanse medalii balcanice la Campionatele Balcanice de Natatie destinate tinerilor ( 17-18 ani pentru baieti si 15-16 ani pentru fete )

Alin Coste a devenit campion balcanic la trei probe, a cucerit doua medalii de argint si a obtinut o medalie de bronz. La individual, Alin Coste a cucerit aurul probei de 50 m liber, a obtinut titlul de vicecampiona balcanic la 50 m fluture si si-a adjudecat bronzul la 100 m fluture. La stafeta, baimareanul a contribuit la aurul probelor de 4 x 200 m liber si 4 x 100 m liber, dar si la argintul celei de 4 x 100 m mixt

Thursday, June 3, 2010

Liceul pentru Deficienţi de Vedere Cluj a participat la concursul de înot în Ungaria, la Debrecen.


Liceul pentru Deficienţi de Vedere Cluj, instituţie de învăţământ special care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, a participat în perioada 22 – 23 mai 2010 la concursul internaţional de înot Hungarian Adult, Junior and Kids Swimming Championship din Debrecen, Ungaria, concurs cotat IPC (International Paralympic Committee) şi organizat de Hungarian Sports Federation for the Visually Impaired and the Disabled. La această competiţie au participat peste 100 de persoane cu diferite dizabilităţi din Ungaria, Slovacia şi Romania.

Liceul pentru Deficienţi de Vedere Cluj a participat la această competiţie cu o echipă formată din 6 elevi şi condusă de către antrenorii prof. Emese Maniu şi prof. Lidia Tămaş. Sportivii clujeni au reuşit să câştige în total 36 de medalii, după cum urmează:

1. Ciorap Naomi – 7 medalii de aur;

2. Ciorap Samuel - 7 medalii de aur;

3. Velecico Valentin – 5 medalii de aur;

4. Dumitru Alexandru Florin – 1 medalie de aur, 4 de argint;

5. Prundaru Petre – 7 medalii de argint;

6. Bologa Florin Alexandru – 5 medalii de argint.

Reamintim în acest context faptul că, în cursul anului trecut, elevii Liceului pentru Deficienţi de Vedere Cluj au mai participat la concursuri de înot similare, unde au obţinut performanţe remarcabile. Astfel, la competiţiile organizate în Slovacia, Germania şi Ţara Galilor, sportivii liceului au câştigat un număr de 42 de medalii, dintre care 33 de aur, 7 de argint şi 2 de bronz. La acestea s-au adăugat un număr de 13 diplome şi o cupă. Pentru aceste performanţe deosebite, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe i-a premiat pe aceşti elevi, în luna decembrie 2009, cu diplome şi bani, în sumă totală de cca. 7.000 de lei.

„Seria performanţelor sportive deosebite ale acestor copii ne determină să sprijinim în continuare eforturile acestor elevi merituoşi astfel încât visul lor de a participa şi de a obţine medalii la Jocurile Paralimpice din anul 2012 de la Londra să devină realitate. Ne mândrim cu aceşti ambasadori ai Clujului şi îi felicităm, odată în plus, pentru lunga serie de performanţe sportive obţinute în ultimul timp” a declarat Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.